​Ο κακός χαμός έγινε στο Χονγκ Κονγκ, όταν διαδηλωτές και αστυνομικοί ήρθαν στα χέρια! Εικόνες απίστευτης βίας εκτυλίχθηκαν ενώ τα πράγματα ξέφυγαν όταν ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα!

Αφορμή για τα άγρια επεισόδια ήταν η προσπάθεια της αστυνομίας να μετακινήσει παράνομους μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούσαν τοπικά εδέσματα, μικροπράγματα και είδη οικιακής χρήσης, πάνω σε αυτοσχέδιους πάγκους.

αρχείο λήψης (1).jpg
Τότε, οι διαδηλωτές έσπασαν πλάκες από τα πεζοδρόμια και τις πέταξαν κατά των αστυνομικών, ενώ άλλοι κατέβασαν πινακίδες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή Μονγκ Κοκ.

Ξύλο, τραυματίες και πανικός είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ τα ασύλληπτα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σχεδόν στην "καρδιά" του ασιατικού χρηματοοικονομικού κέντρου έγιναν ακόμη και hashtag στο twitter, #FishballRevolution.

αρχείο λήψης (2).jpg
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επίσης, σπρέι πιπεριού και γκλοπς, προκειμένου να διασκορπιστεί το πλήθος.

Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν τις προειδοποιητικές βολές, καθώς οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές περικύκλωναν αστυνομικούς της τροχαίας και τους πετούσαν σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα και μπουκάλια, που έπαιρναν από το δρόμο.

αρχείο λήψης.jpg
Σημειώνεται ότι είναι τα σοβαρότερα επεισόδια στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, μετά τις διαδηλώσεις του 2014.