​Λάδι στη φωτιά έριξε με δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standaard», η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Η υπουργός ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ να κλείσουν τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι πρόσφυγες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται.

«Στην πρώτη θέση πρέπει φυσικά να βρίσκεται η διάσωση, στη δεύτερη όμως θέση δεν επιτρέπεται να ακολουθεί η αυτόματη είσοδος στην ΕΕ. Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία. Μετά θα σταματήσουν αμέσως οι επικίνδυνες (θαλάσσιες) προσπελάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών, η οποία τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της από τη Ζώνη του Σένγκεν, αν δεν αρχίσει να φυλάει σωστά τα θαλάσσια σύνορα της.

Την ίδια στιγμή, στην Άγκυρα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τρομαγμένη μετά τη συνάντησή της με τον Αχμέτ Νταβούτογλου από τη συμφορά στο Χαλέπι.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε πως «θα προσπαθήσουμε από κοινού ώστε οι μηχανισμοί επιτήρησης του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στα σύνορα και στο Αιγαίο».

Για τα τραγικά ναυάγια του Αιγαίου, η Unicef, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο περιγράφει τις κακουχίες των προσφύγων μέσα από την συγκινητική ιστορία μίας 7χρονης από την Συρία.