​Αναρωτιέσαι γιατί οι Σύροι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους αψηφώντας τους κινδύνους που κρύβουν τα παγωμένα νερά του Αιγαίου και τα σάπια καράβια των διακινητών;

Το νέο animation βίντεο της Unicef με τίτλο «Η Μαλάκ και η Βάρκα» (Malak and the Boat), θα σας δώσει τις απαντήσεις που ψάχνετε… Περιγράφει την συγκινητική ιστορία της 7χρονης Μαλάκ από την Συρία καθώς και τα συναισθήματα της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ελπίδας για ένα χαρούμενο αύριο!

Η Μαλάκ ακολούθησε τους γονείς της… Της είπαν πως θα ζήσουν καλύτερα, μακριά από τον πόλεμο! Η μικρούλα ήταν έντρομη, φοβόταν ότι θα πνιγεί, κρύωνε και τα κύματα τους έβρεχαν μέσα στη βάρκα.

Όσο προχωρούσε η βάρκα, τα κύματα γίνονταν όλο και πιο απειλητικά, σαν άγρια θηρία… Η Μαλάκ φοβόταν πολύ. Σκέφτοταν τους φίλους της που άφησε πίσω στην πατρίδα της, το σπίτι της, τη γειτονιά της… Ένα δάκρυ κύλησε στα μάτια της!

Τότε εμφανίζεται η πραγματική Μαλάκ, η μικρούλα που βίωσε σε τόσο μικρή ηλικία όσα δεν θα έπρεπε να περνάει κανένας άνθρωπος στη Γη!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο και κάντε το share για να ενημερωθούν όλοι για το δράμα των προσφύγων. Αρκεί να σας ενημερώσουμε ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef, ζουν ως πρόσφυγες ή αναζητούν ασφαλές καταφύγιο ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.