​Έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Τζιχάντι Τζον, και σημαντικό μέλος της ομάδας εκτελεστών «Beatles» φέρεται να έχουν εντοπίσει στη Συρία. Πρόκειται για τον 32χρονο Γκανεζοκύπριο, Αλεξάντα Κότεϊ.

Οι «Beatles», φέρονται πως είναι υπεύθυνοι για τις εκτελέσεις πολιτών των δυτικών χωρών, για τις οποίες οι τζιχαντιστές έδιν��ν βίντεο στη δημοσιότητα, καθώς και εκτελεστές των Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σοτλόφ.

Λέγεται ότι ο Κότεϊ, κατοικούσε μόλις δύο μίλια μακριά από το σπίτι του Τζιχάντι Τζον και ήταν υπεύθυνος για τη ριζοσπαστικοποίηση νέων ανδρών στον ISIS, σύμφωνα με έρευνα των BuzzFeed News και Washington Post.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Αλεξάντα Κότεϊ μεγάλωσε στο δυτικό Λονδίνο και άρχισε να ασπάζεται το Ισλάμ, να αφήνει γενειάδα και να φορά τις ρόμπες σε ηλικία περίπου 20 ετών, όταν ερωτεύτηκε μία μουσουλμάνα. Φέρεται να έχει αφήσει πίσω του στη Βρετανία δύο παιδιά.

Μαζί με τον Τζιχάντι Τζον, φέρονται να οργάνωσαν ένα εξτρεμιστικό δίκτυο με βάση το δυτικό Λονδίνο, γνωστό ως London Boys.

πηγή: Telegraph