Προς τα πού πηγαίνει το λεωφορείο; Προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά; Αυτή είναι η νέα σπαζοκεφαλιά που σαρώνει στο διαδίκτυο κάνοντας πολλούς να αγανακτούν που τελικά δίνουν λανθασμένη απάντηση.

busarx.jpg

bus1_0.jpg
Αν απαντήσατε ότι πάει δεξιά, δυστυχώς χάσατε. Το λεωφορείο κατευθύνεται αριστερά. Και αυτό γιατί όπως θα δείτε δεν υπάρχουν οι πόρτες. Άρα κατευθύνεται αριστερά, ο οδηγός κάθεται μπροστά αριστερά και οι πόρτες είναι από την άλλη πλευρά που δεν διακρίνουμε.


bus2_1.jpg
Το γρίφο αυτό δημιούργησε το National Geographic ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στους 10 ανθρώπους που είδαν την εικόνα, οι 8 που απάντησαν σωστά για την κατεύθυνση του λεωφορείου, ήταν παιδιά!

Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι όταν έρχεται το σχολικό, τα παιδιά κοιτάζουν αμέσως να δουν που είναι οι πόρτες για να μπουν. Όταν δεν τις βλέπουν αυτομάτως το μυαλό τους, τους λέει πως η κατεύθυνση του είναι μια και μόνο μία.

Η διευκρίνιση που δίνεται είναι η εξής: εάν το τεστ γίνεται στην Αγγλία, τότε η σωστή απάντηση είναι δεξιά, αφού οι Άγγλοι οδηγούν ανάποδα, άρα ανάποδα είναι και το τιμόνι και οι πόρτες.

Πηγή: Daily Mail