​Μετά από μία εβδομάδα σε κώμα και ενώ δικαζόταν για υπεξαίρεση, σε ηλικία 56 ετών, απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Φρανσίσκο Φλόρες, όπως ανακοίνωσε το πολιτικό του κόμμα.

Ο Φλόρες, επικεφαλής της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής από το 1999 έως το 2004, νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου με εγκεφαλική αιμορραγία και ήταν σε κώμα, με παράλυτη όλη τη δεξιά πλευρά του σώματος, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Ο πρώην πρόεδρος είχε μπει στο «μικροσκόπιο», μετά μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο διάδοχός του, Μαουρίτσιο Φούνες, ο οποίος είχε πει πως ο Φλόρες είχε λάβει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια από την Ταϊβάν, σε τρεις επιταγές, μεταξύ 2003 και 2004. Τα χρήματα προορίζονταν για κοινωνικά προγράμματα, αλλά ο πρώην πρόεδρος φέρεται να τα κράτησε για ιδία χρήση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στις 8 Ιανουαρίου, δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ ανέβαλε επ’ αόριστον τη δίκη, περιμένοντας να είναι σε θέση να καλέσει μάρτυρες μιας τράπεζας της Κόστα Ρίκα που πρέπει να καταθέσουν σε σχέση με τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από εκείνον. Την περασμένη Πέμπτη, η ιατρική ομάδα που εξέτασε τον πρώην πρόεδρο κατόπιν αιτήματος των δικαστικών αρχών είχε αναφέρει ότι ο Φλόρες ήταν «σε κώμα με μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες».