Πανζουρλισμός επικράτησε στην περιοχή αλ-Αχσα της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας σήμερα, την ώρα της εβδομαδιαίας προσευχής. Τι έγινε; Σημειώθηκε επίθεση με βόμβα και όπλα, μ’ αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 7 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Να τονίσουμε, ότι νωρίτερα, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya, επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων, μετέδωσε ότι αρχικά σημειώθηκε έκρηξη και μετά ακολούθησε ένοπλη επίθεση εναντίον του Τεμένους Ιμάμ Ρίντα στην πόλ�� Μαχάσεν στην περιοχή αλ-Αχσα της πλούσιας σε πετρέλαιο Ανατολικής Επαρχίας.


Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντάλλασσαν πυρά με πέντε «τρομοκράτες».


«Οι δράστες πυροδότησαν μια βόμβα έξω από το τζαμί, κοντά στην είσοδο, μέσα στον περίβολο. Στη συνέχεια, κάποιος κρατώντας όπλο μπήκε στο τζαμί και άνοιξε πυρ. Υπάρχουν μάρτυρες και τραυματίες», είπε αυτόπτης μάρτυρας.


«Νεαροί άνδρες τού άρπαξαν το όπλο και τον χτύπησαν αλλά δεν τον σκότωσαν. Μετά ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβε, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα γιατί τα ασθενοφόρα καθυστερούσαν», συμπλήρωσε.


ρυθκεθκεθκ.jpg

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.


Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία, που κυβερνάται από σουνιτική μοναρχία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, πλήττεται από σειρά βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.


Το ΙΚ αντιτίθεται στις κυβερνήσεις αραβικών χωρών του Κόλπου και θεωρείται ότι προσπαθεί να προκαλέσει θρησκευτική αντιπαράθεση εντός των κρατών της αραβικής χερσονήσου. Οι σιίτες αποτελούν μειονότητα στο σουνιτικό βασίλειο.Δείτε το βίντεο!