​Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επέβαλε το Επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας εναντίον 40χρονου από την Ελλάδα, αφού κρίθηκε ένοχος για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του.

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι αυτή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, όλα συνέβησαν μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Ιουνίου 2010. Τότε ο κατηγορούμενος ήταν 35 χρόνων και το άτυχο κορίτσι, φοιτούσε στο γυμνάσιο. Ο πατέρας της νεαρής, ο οποίος απεβίωσε, ήταν αδελφός της συζύγου του κατηγορουμένου.

Ο δράστης ασελγούσε στο κορίτσι όταν διέμενε για ένα χρονικό διάστημα σπίτι του. Τις ώρες που ήταν μόνοι τους, την πήγαινε σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν έξω από την οικία του και σε μια υπό ανέγερση οικοδομή στον ίδιο δρόμο και έκανε πράξη τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει ένας μεγάλος αριθμός μαρτύρων μεταξύ των οποίων και η μητέρα της ανήλικης, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η καταγγελία στην Αστυνομία είχε τότε γίνει από την ίδια την ανήλικη η οποία πήγε στο ΤΑΕ Λάρνακας συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, προκειμένου να πείσει η νεαρή τις ανακρι��ικές Αρχές για την αλήθεια των ισχυρισμών της, έδωσε περιγραφή χαρακτηριστικού σημαδιού που φέρει ο δράστης στο κάτω μέρος του γεννητικού του οργάνου. Η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε κατόπιν ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος, γεγονός που άνοιξε τον δικαστικό δρόμο στην υπόθεση.

Το Δικαστήριο επέβαλε τελικά α ποινή τριών χρόνων φυλάκισης για την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και τρία χρόνια για την κατηγορία της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών.

Αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 40χρονος οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Πηγή: philenews