​Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά έχοντας εκφράσει προηγουμένως τις επιφυλάξεις της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, υπό προϋποθέσεις.

Η γαλλική προεδρί�� ανακοίνωσε την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης, διευκρινίζοντας ότι έγινε αποδεκτή από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Τη θέση της θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

«Υπερήφανη. Η δικαιοσύνη κέρδισε σε δύναμη και σθένος. Όπως εκείνες και εκείνοι που αφοσιώνονται σε αυτήν κάθε μέρα, την ονειρεύομαι ανίκητη... Μερικές φορές αντιστέκεσαι μένοντας, μερικές φορές αντιστέκεσαι φεύγοντας. Από πίστη σε σένα, σε μας. Για να έχει η ηθική και το δίκαιο τον τελευταίο λόγο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κριστιάν Τομπιρά λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής της.

Απεργειακές κινητοποιήσεις και επεισόδια στο Παρίσι

Σημειώνεται ότι ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν χθες μια ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση με αίτημα την αύξηση της αγοραστικής δύναμης, η οποία έχει αναστατώσει την εναέρια κυκλοφορία και τις μεταφορές γύρω από το Παρίσι. Μάλιστα, ξέσπασαν επεισόδια στο δυτικό Παρίσι, όπου ταξί διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά που γέμισαν την περιοχή με πυκνό μαύρο καπνό. Δεκαεννέα διαδηλωτές συνελήφθησαν, κυρίως για «άσκηση βίας, κατοχή όπλου και εμπρησμό».