​Σε συναγερμό βρίσκεται η Στοκχόλμη μετ�� από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Mood, στην καρδιά της πόλης.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, που απέκλεισε το χώρο, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο λόγος της έκρηξης, που έγινε περίπου στις 6.30 το απόγευμα (ώρα Σουηδίας).

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Στοκχόλμης, στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν θύματα.

«Προφανώς κάτι έχει εκραγεί, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ζημιές», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε μια δυνατή έκρηξη και είδε μια λάμψη φωτός να ακολουθείται από ένα σύννεφο καπνού και σπασμένα γυαλιά έξω από το εμπορικό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, ενώ υπάρχει και ένας ύποπτος, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται από το σημείο, ελάχιστα λεπτά πριν την εκδήλωση της έκρηξης.

«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι πρόκειται για έγκλημα, αλλά δεν γνωρίζουμε τι εξερράγη. Οι ειδικοί θα αναζητήσουν τα στοιχεία», ανέφερε πηγή της αστυνομίας στην Aftonbladet.

«Ηταν άσχημη έκρηξη. Είδα ένα λευκό φως. Υπάρχουν σπασμένα γυαλιά στο δρόμο και αστυνομία παντού» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη σουηδική εφημερίδα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Φωτογράφος της Aftonbladet ανέφερε ότι η αστυνομία έκανε έλεγχο και σε ένα αυτοκίνητο σε τούνελ που βρίσκεται στην περιοχή, με ειδικά σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών, ενώ η σήραγγα έκλεισε.