Σάλο προκάλεσε τοπική αρχή στη Νότιο Αφρική, η οποία προσέφερε υποτροφίες σε μαθήτριες με την προϋπόθεση να διατηρήσουν την παρθενιά τους! Ναι, καλά διαβάσατε!

Ο δήμος της Uthukela ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση των βραβείων «Maiden Bursary Awards» που απονέμονται σε 16 μαθήτριες που δεν θα προχωρήσουν σε ολοκλήρωση σεξουαλικών σχέσεων, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους.


«Ήταν μια φρικτή και τόσο γελοία ιδέα», σχολίασε στο Αλ Τζαζίρα η εκπρόσωπος των υπηρεσιών Ισότητας των δύο Φύλων από το Γιοχάνεσμπουργκ.
«Το να είσαι ενεργός σεξουαλικά και το να συνεχίζεις τις σπουδές σου δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο», συμπλήρωσε λέγοντας ουσιαστικά το αυτονόητο.

Τα κορίτσια καλούνται μάλιστα να υποβληθούν σε δύο «εξετάσεις παρθενίας» πριν υποβάλλουν αίτηση για τις υποτροφίες.


Μια από τ��ς κοπέλες που έλαβε υποτροφία περιέγραψε πως γίνεται η εξέταση: «Ανοίγουν τον κόλπο και κοιτούν αλλά δεν τοποθετούν κάτι μέσα», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.


Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής υποστήριξε πως οι υποτροφίες έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τα κορίτσια «να διατηρήσουν την αγνότητά τους, να παραμείνουν μακριά από σεξουαλική δραστηριότητα και να επικεντρωθούν στις σπουδές τους».

«Τα παιδιά που λαμβάνουν τις υποτροφίες θα ελέγχονται σε κάθε επιστροφή τους από διακοπές», πρόσθεσε, «αν χάσουν την παρθενιά τους η υποτροφία θα αφαιρεθεί».

«Δεν στηρίζουμε καμία κίνηση που υπονομεύει τα δικαιώματα των γυναικών», τόνισε η Charlotte Lobe, εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Υποθέσεων της Νοτίου Αφρικής, «αν αυτές οι λεπτομέρειες αληθεύουν θα πρέπει να βρούμε τρόπο το θέμα να λυθεί».