Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά, προσπαθώντας να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του να του αποσπάσουν την πρώτη θέση, ανέφερε σε ομιλία του: «Θα μπορούσα να σταθώ στη μέση της Πέμπτης Λεωφόρου και να πυροβολήσω κάποιον και να μην έχανα ούτε ψηφοφόρο»!

Δριμεία κριτική στον Τραμπ για το σύνολο των προκλητικών δηλώσεών του άσκησε ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους, σε μια ομιλία του στο Νιου Χάμσαϊρ, στην οποία τον χαρακτήρισε «δήθεν συντηρητικό με αριστερό παρελθόν και την τάση να προσβάλει ανθρώπους». Υπενθύμισε τη δήλωση του Τραμπ ότι ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν (και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία το 2008) δεν είναι ήρωας επειδή είχε αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, παρότι ήταν αιχμάλωτος πολέμου για πεντέμισι χρόνια.

«Δεν είναι δύναμη το να προσβάλεις τις γυναίκες. Δεν είναι ένδειξη δύναμης όταν προσβάλεις τους ισπανόφωνους. Δεν είναι ένδειξη δύναμης όταν λες πως ένας αιχμάλωτος πολέμου είναι αποτυχημένος διότι τον έπιασαν. Ο Τζον Μακέιν είναι ήρωας. Δεν είναι ένδειξη δύναμης το να υποτιμάς τους ανήμπορους σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι. Είναι ένδειξη βαθιάς ανασφάλειας και αδυναμίας» δήλωσε ο Τζεμπ Μπους.