Τέσσερα είναι τα θύματα από την επίθεση νεαρού ενόπλου χθες Παρασκευή σε λύκειο στο χωριό Λα Λος, του Καναδά και αρκετοί οι τραυματίες.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε κάνει λόγο, από το Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, για πέντε νεκρούς στην επίθεση. Ωστόσο η Μορίν Λέβι, ανώτατη αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σύμφωνα με τις νεότερες διαθέσιμες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τέσσερις.
Το συγκλονιστικό είναι ότι ο δράστης του μακελειού στο χωριό Λα Λος σκότωσε τα δύο αδέλφια του πριν πάει στο σχολείο και ανοίξει πυρ στο λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα που είναι κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ, όπως γράφει η εφημερίδα Saskatoon Star Phoenix.
Σύμφωνα με τη Λέβι, ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο του Λα Λος και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε.
Η αξιωματικός της αστυνομίας δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τον ύποπτο ή τα θύματα, περιοριζόμενη να πει ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, 600 χλμ. από το χωριό Λα Λος. Σύμφωνα με τη Μορίν Λέβι, ο αποκλεισμός του σχολικού συγκροτήματος ήρθη και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, ενώ δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε δύο τοποθεσίες, σε μια κατοικία στο Λα Λος και στο σχολείο.
Οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχουν κατονομάσει τον ίδιο ή τα θύματά του.
Ωστόσο ένας οικογενειακός φίλος επιβεβαίωσε ότι ο έφηβος σκότωσε δύο μικρότερα αδέλφια του πριν πάει στο σχολείο και πυροβολήσει μια δασκάλα και ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου.
Ο δράστη�� εξαπέλυσε την επίθεση ενώ η μητέρα του είχε πάει στη δουλειά της και η γιαγιά του είχε πάει να κάνει κάποια ψώνια.
​​​​​