​Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση που δέχτηκαν δύο δημοσιογράφοι από μετανάστες στη λεγόμενη "ζούγκλα του Καλαί", τον αυτοσχέδιο καταυλισμό που έχει στηθεί κοντά στο τούνελ της Μάγχης.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, φαίνονται τρεις άνδρες, που κρατούν ένα μεγάλο μαχαίρι και σπρέι πιπεριού, να επιτίθενται στον Δανό δημοσιογράφο Tuen Voeten, προκειμένου να αρπάξουν την φωτογραφική μηχανή και την τσάντα που κρατούσε. Η συνάδελφος του Maaike Engels, που βιντεοσκοπούσε το περιστατικό, κατάφερε να αποτρέψει έναν εκ των δραστών και συνέχισε να τραβάει.

Το περιστατικό έληξε με τους δύο δημοσιογράφους σώους και αβλαβείς, όταν άλλοι μεταν��στες άρχισαν να πετούν πέτρες στους δράστες, τρέποντας τους σε φυγή.

attack4.jpg

attackk.jpg

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Engels στον λογαριασμό της στο facebook, με πολλά κινήματα υπέρ των μεταναστών να σχολιάζουν αρνητικά την συγκεκριμένη κίνηση, κατηγορώντας την ότι δημιουργεί κακές εντυπώσεις για τους μετανάστες.

Η Engels επεσήμανε, από την πλευρά της: "Πέσαμε θύματα ληστείας από τρεις μετανάστες, που κρατούσαν ένα μεγάλο μαχαίρι και σπρέι πιπεριού. Ευτυχώς τίποτα δεν συνέβη και κάποιοι άλλοι μετανάστες από τον καταυλισμό ήρθαν να μας σώσουν. Σε κάθε κοινότητα, μαζί με τους καλούς, πάντα υπάρχουν και κάποιοι μ...Η Ζούγκλα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά υποθέτω ότι ζώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι λιγότεροι δημιουργικοί, έξυπνοι και φιλόδοξοι είναι πολύ πιθανό να γίνουν μικροεγκληματίες, γιατί δεν αποβλέπουν σε τίποτα καλύτερο".

Να σημειωθεί ότι οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονταν εκεί λόγω εντός ντοκιμαντέρ που γύριζαν, με τον τίτλο "Καλώς ήρθατε στη Ζούγκλα".


migrants.jpg

Πηγή: metro