​Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, η υποστήριξη προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον συντηρητικό συνασπισμό της έχει μειωθεί κι άλλο λόγω των χειρισμών της στην προσφυγική κρίση και ανησυχιών για την εγκληματικότητα και το θέμα της ασφάλειας έπειτα από επιθέσεις σε γυναίκες την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία.

Η πολιτική ανοικτών θυρών της Μέρκελ προς τους μετανάστες και η επιμονή της ότι η Γερμανία μπορεί να τα βγάλει πέρα με τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες που έφθασαν πέρυσι στη χώρα, ασκεί πίεση στις τοπικές αρχές και διχάζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό της.

Οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις την Πρωτοχρονιά, η ευθύνη για τις οποίες αποδίδεται κυρίως σε μετανάστες, έχουν βαθύνει τον σκεπτικισμό της κοινής γνώμης για την πολιτική της Μέρκελ.

Η Μέρκελ παραμένει, όμως, πολύ πιο δημοφιλής από τον κύριο αντίπαλό της, τον Σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ο συντηρητικός συνασπισμός της εξακολουθεί να ηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση της Forsa δείχνει ότι οι συντηρητικοί της Μέρκελ έχουν υποχωρήσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 37%, και η δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει ανέβει μία ποσοστιαία μονάδα, στο 10%, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά διψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της Forsa.