Επέλαση του μεγάλου χιονιά σε πολλές περιοχές της Ευρώπης προκάλεσε χάος στις μετακινήσεις, διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές ενώ υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Στο χιόνι έχουν βυθιστεί Βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη. Στη Βοσνία ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του καθώς πολλά τροχαία προκλήθηκαν εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που αναμένεται να συνεχιστεί, με τον υδράργυρο να βουτά στους 12 βαθμούς κάτω από μηδέν!

Δρόμοι και λιμάνια έκλεισαν στη Ρουμανία εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σιδηροδρομικές συνδέσεις αλλά και πτήσεις ακυρώθηκαν. Τα σχολεία έκλεισαν σήμερα στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι ενώ σε 14 περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Σε λευκό κλοιό και η Βουλγαρία όπου το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Προβληματική η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους στα βόρεια, δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί ενώ διακόπηκαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις. Ένα σπίτι κινδυνεύει να παρασυρθεί από το φουσκωμένο ποτάμι. Πάντως τα παιδιά στη Σόφια βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παχύ χιόνι...

Με το χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες παλεύουν και οι μετανάστες που έφτασαν από τα Σκόπια στον καταυλισμό του Μιράτοβατς στη Σερβία. Διακινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα με την ελπίδα μιας καλύτερης τύχης στη δυτική Ευρώπη.

Στην Πολωνία, 72 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Νοέμβριο λόγω ψύχους. Άλλοι 29 πέθαναν στο ίδιο διάστημα από ασφυξία, λόγω αναθυμιάσεων από θερμάστρες με κάρβουνο.

Παχύ στρώμα χιονιού έχει καλύψει τη Μόσχα αλλά και περιοχές της Τσεχίας. Οι σφοδροί άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες στις ακ��ές της Αδριατικής στην Κροατία έχουν προκαλέσει διακοπές στις μεταφορές.

Στ��ν κατάψυξη και η βορειοανατολική Γαλλία που έχει κηρυχθεί σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έφτασαν καθυστερημένα μετά από έναν ασυνήθιστα θερμό Δεκέμβρη.

Χιονιάς και στην Ιαπωνία, με πολλά τροχαία στην πρωτεύουσα Τόκυο και τις γειτονικές πόλεις. Πολλοί επιβάτες αποκλείστηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ περίπου 120 πτήσεις προς τα βόρεια της χώρας ακυρώθηκαν.

Στη Φλόριντα τέλος, ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του όταν ανεμοστρόβιλος παρέσυρε το τροχόσπιτό τους.