Αντιμέτωπη με μια απίστευτη επίθεση ήρθε η Ολλανδή δημοσιογράφος Maaike Engels, η οποία τον τελευταίο καιρό βρισκόταν στον καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί της Γαλλίας, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Ζούγκλα».
Η δημοσιογράφος γυρνούσε σκηνές και τραβούσε φωτογραφίες για το νέο της ντοκιμαντέρ, όταν τρεις άντρες με μαχαίρι και σπρέι πιπεριού επιτέθηκαν σε εκείνη και τον συνεργάτη της, τον φωτογράφο, Teun Voeten.
Η κάμερα της κατέγραψε την επίθεση καθώς και τη ληστεία εις βάρος της ίδιας και του φωτογράφου.
Στη συνέχεια, δύο άλλοι μετανάστες οι οποίοι είδαν την επίθεση, άρχισαν να κυνηγούν τους δράστες και κατάφεραν να τους απομακρύνουν.
Η Engels «ανέβασε» το βίντεο από την επίθεση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και τ έγραψε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε κάθε κοινότητα, ανάμεσα στους καλούς, θα βρεις και μερικούς μαλ@@#!. Η "Ζούγκλα" δεν αποτελεί εξαίρεση».
«Ωστόσο, υποθέτω ότι το να ζει κανείς σε τόσο άθλ��ες συνθήκες, οι λιγότερο δημιουργικοί, έξυπνοι και φιλόδοξοι είναι πολύ πιθανό να γίνουν μικροί εγκληματίες, επειδή δεν στοχεύουν σε κάτι υψηλότερο», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι στη «Ζούγκλα», στα περί��ωρα του Καλαί, δίπλα στη γαλλική πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Μάγχη και τα βρετανικά σύνορα, έχει σχηματιστεί μία ολόκληρη πολιτεία, με πληθυσμό που πλέον ξεπερνά τα 6.000 άτομα.