​Την απόλυτη φρίκη έζησε το Σάββατο η πόλη Ντέιρ Αζόρ στη Συρία, όταν Τζιχαντιστές εισέβαλαν και σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τρομοκράτες σκότωσαν 135 ανθρώπους (85 αμάχους και 50 στρατιώτες), ενώ απήγαγαν άλλους 400 αμάχους, έπειτα από έφοδο που έκαναν σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 400 άμαχοι απήχθησαν από τη συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια, την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό του το ΙΚ, και από άλλα παρακείμενα προάστια.

4272.jpg
«Ανάμεσα στους απαχθέντες, που όλοι τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, είναι γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. Οι άμαχοι αυτοί οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα», πρόσθεσε.

Από την άλλη, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας «σφαγή» στη Ντέιρ Εζόρ.

Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφεται μέσα σε μια μόνο ημέρα στη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Μετά από αυτή την έφοδο στο βόρειο τμήμα της Ντέιρ Εζόρ, οι Τζιχανιστές ελέγχουν πλέον το 60%.