​Σπείρα η οποία αποτελούταν από συνταξιούχους είχε «θερίσει» τη μεγάλη Βρετανία.

Επτά ηλικιωμένοι ηλικίας 500 ετών όλοι μαζί… κατάφεραν να αδειάσουν δεκάδες χρηματοκιβώτια στο Hatton Garden, τη συνοικία των κοσμηματοπωλείων στο Λονδίνο και να βγάλουν περισσότερα από 18,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε μέρα διακοπών του Πάσχα των καθολικών, με τα πάντα στη συνοικία του Hatton Garden να είναι κλειστά, τα μέλη της συμμορίας αφού κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ, στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Με βάση το σχολαστικά μελετημένο σχέδιο, επέστρεψαν την επόμενη ημέρα αδειάζοντας 73 θυρίδες χρηματοκιβωτίων, κλέβοντας κοσμήματα, χρυσό και μετρητά αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 18,6 εκατομμύρια ευρώ).

Μόλις το ένα τρίτο των κλοπιμαίων έχει ανακτηθεί, ενώ κάποια από αυτά ήταν κρυμμένα... σε ταφόπλακες σε ένα νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο.

Οι εγκέφαλοι της ληστείας, ο 76χρονος Ρίντερ, ο 75χρονος Τζον Κόλινσ, ο 67χρονος Τέρι Πέρκινς και ο 58χρονος Ντάνιελ Τζόουνς ομολόγησαν ότι συνωμότησαν στη διάρρηξη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Δύο ακόμη από τα μέλη της οργάνωσης ο 60χρονος Γουίλιαμ Μίνκολν και ο 58χρονος Καρλ Γουντ καταδικάστηκαν με το ίδιο κατηγορητήριο την Πέμπτη, ενώ ο 48χρονος Χαφ Ντουλ κρίθηκε ένοχος για κατοχή κλεμμένης ιδιοκτησίας. Ένας ακόμη άνδρας κρίθηκε αθώος για οποιαδήποτε εμπλοκή.

Τα μέλη της συμμορίας θα οδηγηθούν στη φυλακή τον Μάρτιο.