Σας έχει συμβεί ποτέ να παραμελείτε τον εαυτό σας λόγω φόρτου εργασίας, άγχους ή κατάθλιψης; Αυτό συνέβη στον 34χρονο Joe Warner από το Λονδίνο, ο οποίος φοβόταν πως είχε αρχίσει να δείχνει «μια δεκαετία μεγαλύτερος».

Οι εντατικοί ρυθμοί της δουλειάς του, μετά την ίδρυση της εκδοτικής του εταιρείας, πέρσι, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την άσκηση με αποτέλεσμα να μην είναι σε φόρμα. Επειδή όμως δεν του άρεσε ο εαυτός του στον καθρέφτη, πείσμωσε κι απευθύνθηκε σε personal trainer ώστε να αποκτήσει και πάλι το σώμα που είχε κάποτε. Όπερ και εγένετο! Ο 34χρονος κατάφερε μέσα σε (κρατηθείτε)… 12 εβδομάδες να ξαναβρεί τους κοιλιακούς του και να νιώσει «πιο fit και πιο υγιής» από ποτέ.
θιλτριλρ.jpg

«Όλοι όσοι δουλεύουν πολύ ξέρουν πως όσο περισσότερες ώρες δουλεύεις τόσο ποιο δύσκολο είναι να βρεις χρόνο και κίνητρο για να ασκηθείς», δήλωσε ο ίδιος στη Daily Mail. «Μόλις η συνήθειά σου να πηγαίνεις τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο μετατραπεί σε συνήθεια να πηγαίνεις σε παμπ τέσσερις φορές την εβδομάδα, είναι αδύνατο να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα σου, πόσο μάλλον να τη βελτιώσεις».

Ο Joe απέκτησε τη συνήθεια να πίνει λίγο περισσότερο, ενώ η διατροφή του κατέληξε να αποτελείται βασικά από πρόχειρο φαγητό.

Τότε στράφηκε στον personal trainer Nick Mitchell με τον οποίο είχε δουλέψει και στο παρελθόν. Εκείνος βρισκόταν στη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου του με πρόγραμμα 12 εβδομάδων και χρειαζόταν να «δοκιμάζει» τις ασκήσεις του σε κάποιον.
ι6766666666666.jpg

«Έτσι βρέθηκα στο αεροπλάνο με προορισμό την Ισπανία όπου ο Nick διαθέτει εκπληκτικό γυμναστήριο. Έγινα το πειραματόζωό του», λέει και συνεχίζει: «Ήμουν πολύ αμήχανος, δεν μου άρεσε το σώμα μου και δεν πίστευα πως 12 βδομάδες είναι αρκετές. Επίσης χρειάστηκε να φύγω από το Λονδίνο, ενώ είχα πολλή δουλειά».

Η προπόνηση που προτείνει ο Nick έχει στόχο οι πελάτες του να αποκτήσουν το σώμα που επιθυμούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενώ θα δοκιμάζουν διαρκώς τα όριά τους. Οι ασκήσεις του συνοδεύονται από διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες.
θιλρυιλ.jpg

«Γυμναζόμουν επί μία ώρα τέσσερις φορές την εβδομάδα. Έκανα και επιπλέον καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις για περίπου μία ώρα την εβδομάδα. Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο κι έπρεπε να χωρέσει και στην πολυάσχολη εβδομάδα μου, με δουλειά 90 ωρών», εξηγεί.
ρυιλρυλρλι.jpg
Αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες και αφήνοντας εντελώς στην άκρη το αλκοόλ για 12 εβδομάδες, ο νεαρός άνδρας κατάφερε να επιστρέψει στη φυσική κατάσταση που επιθυμούσε.

Οι ασκήσεις ήταν σκληρές αλλά όπως περιγράφει «άρχισα να σκέφτομαι κάθε μυ ξεχωριστά και πώς ένιωθα καθώς τον γύμναζα και σταμάτησα να σκέφτομαι πόσο πονούσα και πόσο ήθελα να σταματήσω. Επικεντρωνόμουν στο γιατί κάνω ό,τι κάνω και σ��ο τι θέλω να πετύχω», προσθέτει.

Στο τέλος του προγράμματος των 12 εβδομάδων ο Joe είχε το ίδιο βάρος, 74 κιλά, αλλά το λίπος είχε αντικατασταθεί από μυϊκή μάζα, που είχε αναμορφώσει το σώμα, τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή του.

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο fit, πιο υγιής και κυρίως, πιο χαρούμενος», καταλήγει.