​Τέσσερις μαθητές- πρόσφυγες στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας αποβλήθηκαν από το σχολείο που φοιτούσαν, την Τετάρτη μετά από καταγγελία συμμαθήτριας τους για σεξουαλική και λεκτική επίθεση εναντίον της καθώς και για σωματική κακοποίηση.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, αλλά μόνο όταν μια από τις μαθήτριες χτυπήθηκε σοβαρά έγινε καταγγελία και η αστυνομία ανέλαβε δράση!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις εφήβους από το Αφγανιστάν, 14, 15 και 16 ετών, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, καθώς και για έναν 16χρονο μαθητή από την Συρία, στον οποίο ήδη έχει χορηγηθεί άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung οι τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες παρενοχλούσαν σεξουαλικά τρεις συμμαθήτριές τους συνεχώς από τον περασμένο Νοέμβριο και, συχνά, εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, υπήρξε και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας, αλλά οι μαθήτριες δεν τολμούσαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις. Μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και μετά από σοβαρή σωματική κακοποίηση σε μια από αυτές, κινητοποιήθηκαν και κατήγγειλαν το θέμα.