​Απίστευτο και όμως συνέβη στη Γερμανία! Μια φιλανθρωπική οργάνωση που διανέμει φαγητό σε άπορους, τάισε με ζωοτροφές ηλικιωμένους!

Μάλιστα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης Osnabrücker Tafel, Dieter Möllmann, αναγκάστηκε να απολογηθεί για την ανήκουστη πράξη!

Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τουλάχιστον 1-2 άτομα κατανάλωσαν τη σκυλοτροφή χωρίς να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς ήταν. Άλλοι, όταν τη ζέσταναν αποφάσισαν να μη το καταναλώσουν εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής.

Η οργάνωση, με έδρα τη γερμανική πόλη Osnabrück, συγκεντρώνει τόνους τροφίμων από δωρεές τις οποίες διανέμει καθημερινά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Πιστεύεται ότι η τροφή για σκύλους κατά λάθος αναμίχθηκε με τα υπόλοιπα τρόφιμα, την οποία οι εθελοντές μπέρδεψαν με πραγματική τροφή για ανθρώπους.

Το εν λόγω παρασκεύασμα, ήταν σε ένα γυάλινο δοχείο με την ένδειξη «κρέας ελαφιού με πατάτες και λαχανικά» και κατασκευάζεται από την εταιρεία Santaniello.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε σε γερμανικά μέσα ότι τα παρασκευάσματα μπορεί να απευθύνονται σε τετράποδα, αλλά επιμένει ότι η τροφή είναι «ακίνδυνη για τους ανθρώπους» προσθέτοντας ότι και αυτός περιστασιακά, δοκιμάζει τα προϊόντα προκειμένου να δείξει την υψηλή ποιότητά τους.