​Ένας ύποπτος συνελήφθη στην Τουρκία σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που το πρωί της Τρίτης συγκλόνισε την κεντρική τουριστική πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα τουρκικά ΜΜΕ υποστήριζαν πως επρόκειτο για μία γυναίκα στην Κωνσταντινούπολη που θεωρείται ότι είχε σχέση με την ISIS.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εφκάν Αλά, το όνομα του συλληφθέντος δεν συγκαταλέγεται σε λίστες με πιθανούς πράκτορες ή υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν «φωτογραφίσει» ως υπαίτιο για την επίθεση. Έως τώρα πάντως δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότ�� τρεις Ρώσοι κρατούνται ως ύποπτοι για σύνδεση με τη δράση του ISIL, όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή πληροφορία για σύνδεση μεταξύ των Ρώσων και του χτυπήματος στη Σουλταναχμέτ.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 5 άτομα τραυματίστηκαν. Ο κ. Αλά συμπλήρωσε ότι δύο από τους εννέα Γερμανούς τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γερμανική πλευρά απορρίπτει πως στόχος της επίθεσης μπορεί να ήταν συγκεκριμένα οι Γερμανοί τουρίστες λόγω της υποστήριξης του Βερολίνου στις γαλλικές επιχειρήσεις εναντίον της ISIS.

Ταυτόχρονα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες που σκοτώθηκαν την Τρίτη είναι δέκα. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς Γερμανούς από την επίθεση αυτοκτονίας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι την εβδομάδα πριν την επίθεση, είχαν συλληφθεί 220 άτομα ως ύποπτοι για σχέσεις με την ISIS, από συνολικά 3.318 άτομα που έχει τεθεί υπό κράτηση από την αρχή της κρίσης με τον ίδιο λόγο.

Στην τουρκική λίστα για μη είσοδο στη χώρα βρίσκονται επίσης 35.970 άτομα, από 124 χώρες, ανέφερε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΗ είναι η φωτογραφία του μακε��άρη της Κωνσταντινούπολης

Παγκόσμια ανησυχία από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη