​Στη σύλληψη 211 ταραχοποιών στοιχείων της ακροδεξιάς προχώρησε η γερμανική αστυνομία, μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στην ανατολική Γερμανία, στο περιθώριο ισλαμοφοβικής συγκέντρωσης.

Ταραξίες και χούλιγκανς πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν κροτίδες και έσπασαν βιτρίνες πετώντας πέτρες στη Λειψία, σε μια συνοικία που είναι γνωστό ότι αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών της αριστεράς. Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης πραγματοποιούνταν σε ήρεμο κλίμα, πορεία υποστηρικτών της τοπικής πτέρυγας του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida.

Πέντε μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια αυτά, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία.

Ακόμη, πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν όροφο κτιρίου. Την ίδια ώρα υποστηρικτές της αριστεράς λεηλάτησαν ένα λεωφορείο που είχαν μισθώσει οι ακροδεξιοί.

Συνολικά 57 αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Πότσνταμ επίσης είχαν σημειωθεί συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γερμανία, εν μέσω ενός άνευ προηγουμένου κύματος προσφύγων, με τους αιτούντες άσυλο να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο το 2015, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των αδικημάτων και των εγκλημάτων που αποδίδονται στην άκρα δεξιά όπως και με μια αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις των λαϊκιστικών κινημάτων.

Η χώρα συγκλονίστηκε εξάλλου από τις μαζικές επιθέσεις που αποδίδονται σε ανθρώπους ξένης καταγωγής τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.