Τεράστιο κύμα εντάσεων έχει προκληθεί μετά τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, πρόσφυγες δέχθηκαν χθες άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της γερμανικής πόλης.

Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, εκεί όπου ομάδα είκοσι περίπου ανθρώπων επετέθη κατά έξι Πακιστανών, δύο εκ των οποίων τραυματίσθηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επιτέθηκε κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516. Το 40% αυτών αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, αιτούντες άσυλο και παράνομοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική αποτελούν την πλειονότητα των υπόπτων.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας, Βόλφγκανγκ Άλμπερς.