Στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο (σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα) καταγράφεται μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πιονγκιάνγκ.
Στο βίντεο διακρίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν φορώντας παλτό και καπέλο να βρίσκεται σε ένα πολεμικό πλοίο εν πλω και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας.
Δικαιολογώντας το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει, η Βόρεια Κορέα σε ανακοίνωσή της επικαλείται… τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον ��ουαμάρ Καντάφι, λέγοντας ότι η τύχη τους αποτελεί παράδειγμα για το τι συμβαίνει όταν οι χώρες απαρνούνται το πυρηνικό τους πρόγραμμα.
«Η πυρηνική δοκιμή ήταν ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε, εξάλλου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφερόμενος στηνδοκιμή βόμβας υδρογόνου που ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα ότι πραγματοποίησε με επιτυχία.
«Μαϊμού» το βίντεο λέει η Νότια Κορέα
«Μαϊμού» θεωρεί, πάντως, ότι είναι το βίντεο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν η Νότια Κορέα.
«Θεωρούμε κατασκευασμένο το βίντεο του ΒΠΥΕ (σ.σ.: Βαλλιστικού Πυραύλου Υποβρύχιας Εκτόξευσης) που μεταδόθηκε από τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.