Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κολωνία στον απόηχο των βιαιοτήτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Το Σάββατο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των ακροδεξιών και της αστυνομίας στην συγκέντρωση που οργάνωσε το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida, στην Κολωνία.

upl569120f75aaea.jpg
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και καπνογόνα από μια ομάδα διαδηλωτών και πήραν την απόφαση να διαλύσουν τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Τις 379 έφθασαν οι μηνύσεις για τις επιθέσεις κατά γυναικών

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις βιαιότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε τις 379 και οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις.

«Αγριεύει» η Μέρκελ

Υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα τάχθηκε, εξάλλου, η Άνγκελα Μέρκελ.

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα, αυτό θα πρέπει να έχει συνέπειες, αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (σ.σ.: παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή» είπε η καγκελάριος, η οποία «αγρίεψε» με τις πρωτοφανείς επιθέσεις της παραμονής της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία αλλά και σε άλλες πόλεις.