Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μετά από την επίθεση δύο ανδρών σε ξενοδοχείο στην πόλη Χουργκάντα στην ανατολική Αίγυπτο, η οποία ξύπνησε φόβους για νέο μακελειό!

Οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να απωθήσουν τους δράστες, σκοτώνοντας έναν από τους δύο επιτιθέμενους και τραυματίζοντας τον δεύτερο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αστυνομία, οι ένοπλοι, οι οποίοι φέρονται να έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με βάρκα, έφεραν πάνω τους μαχαίρια, ενώ πηγή από υπηρεσίες ασφαλείας έκανε λόγο για ένα όπλο, καθώς και ένα γιλέκο με εκρηκτικά.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου «απέκρουσαν» σοβαρή τρομοκρατική επίθεση.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την εθνικότητα των τουριστών που τραυματίστηκαν. Νωρίτερα το Reuters ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι από τη Δανία και τη Γερμανία, με το Γαλλικό Πρακτορείο ωστόσο να κάνει λόγο για δύο Αυστριακούς και έναν Σουηδό πολίτη.

Το περιστατικό στην Χουργκάντα έρχεται μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκαν ισραηλινοί τουρίστες στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.