​Έναν αστυνομικό πυροβόλησε και τραυμάτισε ένας άνδρας, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος!

O 30χρονος δράστης ονομάζεται Έντουαρντ Άρτσερ, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι έπραξε «στο όνομα του Ισλάμ». Σύμφωνα με την αστυνομία πυροβόλησε τον ασυνομικό που βρισκόταν μέσα στο περιππολικό «τουλάχιστον 11 φορές».

abc_police_shooting_bug_float_04_jc_160108_4x3_992.jpg
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο άνδρας κινούνταν πεζός και στοχοθέτησε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός Τζέσε Χάρνετ, ηλικίας 33 ετών. Πυροβολώντας αδιάλειπτα προσέγγιζε σιγά σιγά το όχημα.

«Αυτός ο άνδρας προσπάθησε να εκτελέσει τον αστυνομικό» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Ρίτσαρντ Ρος σε μια συνέντευξη τύπου.

ht_edward_archer_float_jc_160108_4x3_992.jpg
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από ένα βίντεο όπου καταγράφεται η επίθεση, που έγινε σε μία διασταύρωση στην Φιλαδέλφεια. Στα πλάνα διακρίνεται ο ύποπτος, που φοράει ένα μακρύ λευκό ένδυμα πάνω από τα ρούχα του, ενώ πυροβολεί εναντίον του περιπολικού. Ο αστυνομικός καταφέρνει να βγει από το όχημά του και ανταποδίδει τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον επιτιθέμενο.

Ο δράστης είχε κλέψει το όπλο από έναν αστυνομικό το 2013, σύμφωνα με τον Ρος.

πηγή: abcnews