Αδιανόητη μοιάζει η πλύση εγκεφάλου στην οποία υπόκεινται οι μαχητές του ISIS, καθώς πλέον δεν διστάζουν να σκοτώνουν και το ίδιο τους το αίμα!

Ένας 20χρονος τζιχαντιστής, ο Αλί Σακρ, εκτέλεσε δημόσια την ίδια του τη μάνα, στην πόλη Ράκα της Συρίας, επειδή εκείνη τον προέτρεπε να εγκαταλείψει τον ISIS, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η 40χρονη μητέρα του, Λίνα, προειδοποίησε τον γιο της ότι οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ θα εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος και τον παρότρυνε να εγκαταλείψει την πόλη μαζί της. Ο γιος πληροφόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση για τα όσα του έλεγε η μάνα του και στη συνέχεια η γυναίκα συνελήφθη.

ρακα.jpg
Η εκτέλεση έγινε την περασμένη Τετάρτη κοντά στο κτίριο του ταχυδρομείου, όπου δούλευε, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ, έχει εκτελέσει εκατοντάδες ανθρώπους που κατηγορούσε για συνεργασία με τους εχθρούς του ή για την παραβίαση της υπερσυντηρητικής του ερμηνείας του Ισλάμ.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει περισσότερους από 2.000 Σύρους πολίτες κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που ακολούθησαν την ανακήρυξη του χαλιφάτου του στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που εκτελέστηκαν λόγω ομοφυλοφιλίας, για μαγεία και για αποστασία.