​Κλίμα ξενοφοβίας επικρατεί στη Γερμανία, μετά από επιθέσεις κατά δεκάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς κυρίως στην Κολωνία.

Εκατοντάδες γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά του πρωτοφανούς κύματος βίας, που πολλοί απέδωσαν στους μετανάστες.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Εκεί όπου παραμονή πρωτοχρονιάς ανάμεσα στα βεγγαλικά και το χάος, περίπου 90 γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης και ληστείας..

«Οι άντρες γύρω μας άρχισαν να μας αγγίζουν παντού. Εγώ και η φίλη μου θέλαμε να φύγουμε. Κι όταν γύρισα κάποιος μου άρπαξε την τσάντα και την πήρε» είπε ένα από τα θύματα.

«Με άγγιξαν πίσω στην πλάτη και κάτω από τη φούστα και στα οπίσθια. Προσπάθησα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, χτυπώντας με τα χέρια μου προς τα πίσω και παραλίγο να πέσω από τις σκάλες...» ανέφερε ένα άλλο θύμα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περίπου 1000 άντρες, σχημάτισαν ομάδες και επιτέθηκαν στις γυναίκες.

Αστυνομικοί που ήταν εκεί είπαν ότι επρόκειτο κυρίως για νεαρούς, 18 με 35 ετών, που προέρχονταν από τη βόρεια Αφρική ή τις αραβικές χώρες. Αυτό συνάδει με τις μαρτυρίες των θυμάτων...

Πολλοί λένε ότι αυτά είναι επακόλουθο της ελαστικής πολιτικής προς τους μεταν��στες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αηδιασμένη η Μέρκελ από τις άγριες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία

ΣΑΛΟΣ με τις δηλώσεις της Δημάρχου της Κολωνίας για τις σεξουαλικές επιθέσεις