​Είναι μόλις τριών ετών αλλά έχει ήδη δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής… Ο λόγος για την μικρούλα Τζόρτζι Γκιμπς από τη Βρετανία, η οποία πάσχει από σπαστική εγκεφαλική παράλυση.

Για την ακρίβεια, υποφέρει από μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται διπληγία και «νεκρώνει» και τα τέσσερα άκρα, κυρίως όμως τα πόδια.

Το απίστευτο της όλης υπόθεσης είναι πως παρά το γεγονός ότι η μικρούλα δεν μπορεί να περπατήσει… κολυμπάει με μεγάλη ευκολία. Αγωνίζεται και κάνει θεραπείες για να περπατήσει, ωστόσο μέχρι στιγμής μετακινείται είτε με αναπηρικό καροτσάκι είτε στηριζόμενη σε τρίποδα μπαστούνια.

nipio-3.jpg
Η 41χρονη μητέρα της συγκινημένη αναφέρει ότι αισθάνεται πολύ ελεύθερη όταν βρίσκεται στην πισίνα. «Όταν κολυμπάει είναι ακριβώς όπως τα άλλα παιδιά και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι διαφορετική. Μισεί να χρησιμοποιεί όλα αυτά τα διάφορα κατασκευάσματα που χρειάζεται για να περπατήσει. Είναι ένα τόσο αποφασιστικό κοριτσάκι. Ποτέ δεν αφήνει τίποτα την ρίξει ψυχολογικά».

Όπως λέει, η 3χρονη γεννήθηκε πρόωρα, όταν εκείνη ήταν στην 26η εβδομάδα κύησης .Οι γιατροί την προειδοποίησαν για τα χειρότερα. «Μας είπαν ότι η Τζόρτζι μπορεί ακόμη και να μην επιβίωνε και αν το έκανε θα μπορούσε να έχει σοβαρά προβλήματα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί σε εμάς».

Georgie-Gibbs-bridesmaid-at-parents-wedding.jpg
Τους πρώτους μήνες ους πρώτους μήνες δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα αλλά στον ένατο μήνα παρατήρησε ότι δεν κινείται φυσιολογικά. Επιπλέον η μικρή δεν έκανε ο,τι τα άλλα συνομήλικα παιδάκια όταν πήγαιναν βόλτα.

Αρχικά οι γιατροί νόμιζαν ότι αναπτύσσεται πιο αργά καθώς είχε γεννηθεί πρόωρα αλλά αργότερα, κάνοντας μια μαγνητική τομογραφία διαπίστωσαν ουλές στον εγκέφαλό της. Λίγο πριν από την πρώτη ημέρα των γενεθλίων της είχε επισήμως διαγνωστεί με σπαστική εγκεφαλική παράλυση.

nipio-2.jpg
«Οι γιατροί είπαν σε μένα και το σύζυγό μου ότι δεν ήξεραν πώς πρόκειται να είναι στο μέλλον ή αν ποτέ θα περπατήσει». Η οικογένεια από τότε προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μικρούλας. Ωστόσο τα πράγματα είναι σκούρα. Ακόμα και όταν κοιμάται πονάει, ενώ κάνει φυσικοθεραπείες ελπίζοντας πως θα γίνει καλά και θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της.

nipio-1.jpg
Το κοριτσάκι όμως ανταποκρίνεται εκπληκτικά στην πισίνα στα μαθήματα τα οποία είχε ξεκινήσει πριν καν διαγνωστεί με την ασθένεια. Όπως λένε οι γονείς της το κολύμπι την βοηθά πάρα πολύ και κινείται πολύ άνετα μέσα στο νερό. Τώρα πιθανόν να υποβληθεί σε μια επέμβαση που θα την βοηθήσει να βρει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της.