​Την οργή της για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος τηλεφώνησε στην δήμαρχο της Κολωνίας Ενριέτε Ρέκερ και της εξέφρασε την οργή της για αυτές τις αηδιαστικές σεξουαλικές επιθέσεις. Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της κα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η καγκελάριος τόνισε στην κα Ρέκερ ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα «για να βρεθούν οι δράστες το συντομότερο δυνατόν» και «να υποστούν τις συνέπειες του νόμου χωρίς διακρίσεις, ανεξ��ρτήτως καταγωγής».

Μέχρι στιγμής έγιναν τουλάχιστον 90 καταγγελίες στην αστυνομία από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση από ομάδες ατόμων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Οι γερμανοί είναι σοκαρισμένοι από την έκταση των επιθέσεων, με δράστες νεαρούς και μεθυσμένους άνδρες.

Μάρτυρες και αστυνομικοί είπαν ότι οι δράστες φαίνονταν να προέρχονται από αραβικές χώρες ή από την βόρειο Αφρική. Ωστόσο, η δήμαρχος της Κολωνίας κάλεσε τους πολίτες να μην εξάγουν συμπεράσματα για τους δράστες.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, περίπου 300 γυναίκες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της βίας κοντά στο σημείο των επιθέσεων και ένα από τα πλακάτ το��ς έγραφε: «Κυρία Μέρκελ. Πού είστε; Τι λέτε;».