​Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τησχεδιαζόμενη επίθεση στο Μόναχο που απέτρεψε η γερμανική αστυνομία λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά, αναφέροντας πως τις πληροφορίες έδωσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ενημέρωσαν τις αντίστοιχες Γερμανικές, Γαλλικές, Αυστριακές, Βελγικές και Ιταλικές αρχές για μια ομάδα πέντε τζιχαντιστών που πέρασε στην Ευρώπη και σχεδίαζε ταυτόχρονες επιθέσεις στην αλλαγή του έτους. Η ομάδα, μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών σχεδίαζε να χτυπήσει σε εκκλησίες και πάρκα διασκέδασης στο πλαίσιο ενός σχεδίου για πολλαπλές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η εν λόγω ομάδα τζιχαντιστών πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου τον Οκτώβριο με πλαστά διαβατήρια.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα μεταδίδει ότι συνελήφθη ο συνεργός του διαβόητου εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον.

Ο Αίν Λέσλι Τζούνιορ Ντάβις συνελήφθη μετά από κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ, της αμερικανικής CIA και της βρετανικής ΜΙ-6 αφού παρακολούθησαν τη διαδρομή του από τη Ράκα, στο Κιλίς, το Γκαζιαντέπ και τελικά την Κωνσταντινούπολη.