Ισραηλινός Άραβας, 29 χρόνων, ήταν ο δράστης του φονικού σε παμπ σε κεντρικότατη οδό του Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από το αιματοκύλισμα δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό φαίνεται ο δράστης, δευτερόλεπτα προτού βγάλει το όπλο, να αγοράζει φιστίκια από παρακείμενο κατάστημα.

Εν συνεχεία, προσπερνάει κάποιους άλλους πελάτες, αφήνει το σακίδιό του σε καρότσι, βγάζει το αυτόματο, ρίχνει, σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας τέσσερις και τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο δράστης, προσφάτως είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης διότι είχε επιτεθεί σε στρατιώτη. Φήμες που κυκλοφόρησαν αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί θέλουν να έχει βρεθεί εντός του σακιδίου του Κοράνι.

Εν τω μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εκτελεσθούν 47 άνθρωποι που είχαν καταδικασθεί για τρομοκρατία. Ανάμεσά τους όμως ήταν και εξέχων Σιίτης κληρικός ο Νιμρ Αλ Νιμρ ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ιθύνων νους των αιματηρών συγκρούσεων που έγιναν πριν από τρία χρόνια ανάμεσα στη σιιτική μειονότητα του Βασιλείου και την αστυνομία.

Στο Μπαχρέιν, έγιναν διαδηλώσεις και ξέσπασαν συγκρούσεις, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι εκτελέσεις. Είναι φανερό ότι η εκτέλεση του Σιίτη κληρικού φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια την προ ολίγων ετών αιματηρή σύγκρουση Σουνιτών και Σιιτών μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα καταβάλει υψηλό τίμημα για την εκτέλεση του κληρικού και ζήτησε από το Ιράκ να μην προχωρήσει στο μετά από 25 χρόνια άνοιγμα πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Βαγδάτη.

Στη Γαλλία, μόνον την Πρωτοχρονιά συνελήφθησαν 622 άτομα και 368 εξ αυτών προφυλακίσθηκαν. Δεν έχει γίνει γνωστό αν όλες οι προφυλακίσεις έγιναν σε σχέση με την τρομοκρατία.

Στις Βρυξέλλες πάλι, κοντά στην στάση του μετρό Κλεμανσό κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να κάψουν ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο. Το βίντεο από το κατόρθωμα για το οποίο πανηγυρίζουν ανέβηκε στο Facebook μουσουλμάνου που μένει στη βελγική πρωτεύουσα.