​Δύο Αφγανοί, ο ένας από τους οποίους ήταν ένα 12χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίσθηκαν στην Καμπούλ σε μια επιθεση καμικάζι, εναντίον ενός γαλλικού εστιατορίου στο οποίο συχνάζουν ξένοι.

Η επίθεση καμικάζι είχε στόχο το εστιατόριο "Le Jardin", που προτείνει γαλλική κουζίνα, ανήκει σ' έναν Αφγανό και βρίσκεται στη συνοικία Κάλα-ε-Φατούλα.

"Μια επίθεση πραγματοποιήθηκε απόψε εναντίον ενός εστιατορίου των ξένων εισβολέων", ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Ο εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας της Καμπούλ Φραϊντούν Ομπάιντι και μια δυιτική πηγή επιβεβαίωσαν ότι στόχος ήταν πράγματι το εστιατόριο "Le Jardin".

"Δύο Αφγανοι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο Φραϊντούν Ομπάιντι. Με μήυνυμά της στο Twitter, η ιταλική ΜΚΟ Emergency, η οποία έχει ένα νοσοκομείο στο κέντρο της Καμπούλ, διευκρίνισε πως ένας από τους φονευθέντες ήταν ένα 12χρονο αγόρι.

Η επίθεση, την οποία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι, πραγματοποιείται λίγο πριν από μια σημαντική τετραμερή σύνοδο ανάμεσα στην Κίνα, τις ΗΠΑ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν με στόχο να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματέυσεις με τους αντάρτες Ταλιμπάν, που διακόπηκαν το περασμένο καολικαίρι. Η σύνοδος αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου στο Πακιστάν.