​Η χρονιά του…πιθήκου θα είναι το 2016, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι οι εορτασμοί για τη Νέα Χρόνια στην Κίνα συνδέονται πάντα με ένα ζώο από τον ζωδιακό της κύκλο. Ο πίθηκος είναι ένα ζώο που είναι γνωστό και ως «Red Fire Monkey», και η χρονιά του, αρχίζει στις 8 Φεβρουαρίου του 2016.

Πώς το γιορτάζει η Κίνα

Ήδη μέσα στην εβδομάδα, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην Οσάκα της Ιαπωνίας, το πρόβατο Hokuro παραχώρησε τη θέση του στον Kikuchiyo, έναν πίθηκο του χιονιού, εν όψει του ερχομού του νέου έτους.

Στην Κίνα θα γιορτάσουν την Χρονιά του Πιθήκου χτυπώντας καμπάνες, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα καθώς και με παραδοσιακούς χορούς λιονταριών. Την ημέρα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, οι οικογένειες τρώνε μαζί και καθαρίζουν το σπίτι, διώχνοντας έτσι την αρνητική ενέργεια.

Στα παιδιά δίνουν κόκκινους φακέλους γεμάτους με «τυχερές μαϊμούδες» μαζί με ευχές για να μεγαλώσουν με υγεία. Τα σπίτια διακοσμούνται με κόκκινες λωρίδες χαρτιού και με ειδικές ζωγραφιές για τη Νέα Χρόνια.

Tι πρέπει να ξέρετε για τη χρονιά του πιθήκου

Τα τυχερά χρώματα για την Χρονιά του Πιθήκου είναι το άσπρο το μπλε και το χρυσό, τα τυχερά νούμερα το 4 και τα 9, ενώ τα τυχερά λουλούδια το χρυσάνθεμο και η μυρτιά (το εί��ος crape-myrtle).

Στο ζώδιο του πιθήκου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932 και 1920 και δυστυχώς τα νέα για αυτούς είναι άσχημα. Σύμφωνα με την... παράδοση όσοι ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με την χρονιά που διανύουμε, τότε θα είναι κακότυχοι.