​Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Χιονιάς στην Τουρκία και η Turkish Airlines ματαίωσε 142 πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη, προειδοποιώντας για περαιτέρω ακυρώσεις που επηρεάζουν και αεροδρόμια Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Πάνω από 1000 εκχιονιστικά είναι σε ετοιμότητα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της πόλης.

Καταρρακτώδεις βροχές στη βόρεια Βρετανία. Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ την ώρα... Πάνω από 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Γέφυρες καταρρέουν. Η καταιγίδα Φρανκ χτύπησε πρώτα την Ιρλανδία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Στη Σκωτία πάνω από 5.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Οι κάτοικοι σε Γιορκσάιρ, Λάνγκασάιρ και Κάμπρια ετοιμάζονται για νέες πλημμύρες. Ελικόπτερα ρίχνουν σάκους με άμμο.

Χιόνια στη Νέα Αγγλία το Νιου Χαμσάιρ και το Μέην. Πρωτοφανείς πλημμύρες εξαιτίας του Ελ Νίνιο, στις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες, απειλούν 17 εκατομμύρια ανθρώπους. Στο Μιζούρι οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 14.

Οι σπάνιες για την εποχή πλημμύρες απειλούν και το Ιλινόι όπου 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν ενώ οι κάτοικοι υψώνουν πυρετωδώς αναχώματα.