Στρατιώτες και αστυνομικίνες φέρονται να επιδίδονταν σε σεξουαλικά όργια σε αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών, την ώρα που οι συνάδελφοί τους βρίσκονταν σε επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει το Politico, οκτώ στρατιώτες και δύο γυναίκες αστυνομικοί εμπλέκονται στο όργιο που έλαβε χώρα, σε ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ganshoren, αρκετά κοντά στην περιοχή Molenbeek. Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα του Βελγίου είχε ερημώσει, οι κάτοικοι είχαν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους για να βρουν ύποπτους τζιχαντιστές και στοιχεία σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο σταθμός Ganshoren μετατράπηκε για δύο εβδομάδες, σε στρατώνα για τους στρατιώτες που κλήθηκαν να ενισχύσουν τις έρευνες και να φρουρούν κάθε δρόμο της πόλης, όταν στις 21 Νοεμβρίου το επίπεδο απειλής αυξήθηκε στο 4 – έφτασε δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο-. Σύμφωνα με τις αναφορές όμως... είπαν να συνδυάσουν τη δουλειά με τη διασκέδαση!

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, Johan Berckmans, δήλωσε ότι 15 με 20 στρατιώτες διέμεναν στον αστυνομικό σταθμό για περίοδο δύο εβδομάδων και πως το περιστατικό ερευνάται.

Εντωμεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο βελγικός στρατός δέχεται επικρίσεις, σχετικά με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης». Έρευνα διατάχθηκε όταν στρατιώτης απαθανατίστηκε να κρατά τσάντα γνωστού καταστήματος, ενώ ήταν σε περιπολία στις Βρυξέλλες.