Ν​​έα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τα εγκλήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κατά των γυναικών.

Οι τζιχαντιστές έχουν εκδώσει 15 κανόνες σχετικά με το πως να βιάζουν τις σκλάβες, δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και σε ποιες απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τον ιδιότυπο αυτόν κανονισμό, πατέρας και γιος δεν μπορούν να συν ευρεθούν με την ίδια σκλάβα ή αυτός που έχει ως σκλάβες και τη μάνα και την κόρη δεν μπορεί να συνευρεθεί και με τις δυο.

Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως «μέρος συνιδιοκτησίας».

Το κείμενο της φάτουα περιλαμβάνεται σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον independent, οι αμερικανικές αρχές, υπέκλεψαν έγγραφα που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στα ενδότερα του ISIS.

Η φάτουα αρ.64, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φάτουα του Ισλαμικού Κράτους και κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και των γυναικών σκλάβων τους για πρώτη φορά, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.

Η φάτουα καλεί τους ιδιοκτήτες γυναίκας σκλάβας «να δείχνουν συμπόνια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί της, να μη την ταπεινώνουν και να μην της αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν». Ένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει πουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί.

Ο καθηγητής Αμπντέλ Φάταχ Αλαουάρι, πρύτανης του τμήματος Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ» και ότι παρερμηνεύει σκοπίμως στίχους και ρητά αιώνων που αρχικά είχαν ως στόχο να τερματίσουν, παρά να ενθαρρύνουν, τη δουλεία.