​Η Γιούλια Κλένκερ λένε πως είναι η… «νέα Μέρκελ». Η 43χρονη πρόεδρος του CDU, του κόμματος της Μέρκελ δηλαδή, στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου και αντιπρόεδρος του κόμματος σε ολόκληρη τη Γερμανία, κατά πολλούς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αντικαταστήσει την Καγκελάριο μετά από 15 χρόνια!

8e1d48d75316f76be1ed79132fc0e026.jpg
Είναι νέα, όμορφη και αρκετά συντηρητική (είναι για παράδειγμα εναντίον των αμβλώσεων) και καλή καθολική, μάλλον ισορροπεί αρκετά καλά ώστε να κερδίζει και τις ψήφους των συντηρητικών, αλλά και νέων ψηφοφόρων για το CDU.

Η Μέρκελ είναι στο τιμόνι του κόμματος από το 2000 και στο τιμόνι της χώρας απ' το 2005.

Η Γιούλια Κλέκνερ ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών της Άγκελα Μέρκελ και αυτό, λένε όσοι γνωρίζουν καλά πως κινούνται τα νήματα εντός του CDU της δίνει ένα σαφές προβάδισμα έναντι άλλων.

Όλα θα φανούν στις εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου. Η κυβέρνηση προς το παρόν ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες.

Η Κλέκνερ είναι αυτή τη στιγμή φαβορί, αν καταφέρει να κερδίσει την πρωθυπουργία πολλοί λένε ότι θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα στη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ και δεν αποκλείεται να είναι εκείνη που θα «τρέξει» στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.