​Δηλώσεις ΒΟΜΒΑ για την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος της Kogalymavia στο Σινά κάνει ο πρώην πράκτορας της KGB (νυν FSB), Μπόρις Καρπίτσκοφ, ο οποίος υποστηρίζει πως το αεροπλάνο δεν το έριξαν τζιχαντιστές, αλλά ο Πούτιν!
Σύμφωνα με τον Καρπίτσκοφ, το Κρεμλίνο και όχι το ISIS, σχεδίασε την επίθεση, με σκοπό τη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος για τη Ρωσία εν μέσω μιας περιόδου που η χώρα αποτελούσε «παρία» λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς και προβληματισμών σχετικά με την επέμβασή της στη Συρία.
Ο Καρπίτσκοφ υποστηρίζει ότι το σχέδιο – προβοκάτσια φέρεται να καταστρώθηκε από στελέχη της GRU (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών), με σκοπό αφενός να υπάρξει «σιωπηλή» διεθνής στήριξη στις επιχειρήσεις κατά των εχθρών του Άσαντ, υπό τον «μανδύα» επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους (που ανέλαβε την ευθύνη), αλλά και ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων στον τομέα των εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Όλη αυτή η θεωρία περιγράφεται σε φάκελο που συνέταξε ο πρώην πράκτορας της KGB. Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Καρπίτσκοφ είναι (επιεικώς) αμφιλεγόμενη πηγή, καθώς ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε την KGB και στη ��υνέχεια τη Ρωσία ήταν λεφτά τα οποία ισχυρίζεται πως του χρωστούσε η υπηρεσία.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ρωσική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πράκτορα, με πηγή ασφαλείας να κάνει λόγο για έναν «αρρωστημένο νου», που αποσκοπεί σε εκδίκηση. «Δείτε το υπόβαθρό του- έπεσε στη δυσμένεια των παλαιών εργοδοτών του, στη Μόσχα, τη Ρίγα ή το Λονδίνο, και πιθανώς και στη CIA. Κανείς δεν τον εμπιστεύεται, και εφευρίσκει τραβηγμένες ανοησίες», δήλωσε η πηγή ασφαλείας.
Δείτε επίσης: