Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσωσε έναν άνθρωπο από αυτοκτονία την Παρασκευή και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το περιστατικό συνέβη στον Βόσπορο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας μόλις είδε τον άνδρα να είναι σκαρφαλωμένος στη γέφυρα, έδωσε εντολή να σταματήσει το όχημα που τον μετέφερε, ώστε ��ι άνδρες ασφαλείας του να τον πλησιάσουν.

Ο σύμβουλος του προέδρου, Μουσταφά Βαράνκ, και ο επικεφαλής της φρουράς του, Μουχσίν Κιοσέ, προσέ��γισαν τον 30χρονο, πείθοντάς τον να τους ακολουθήσει, μέχρι που έφτασαν στο όχημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα, παρακολουθώντας όλα όσα διαδραματίζονταν.

Ο Ερντογάν, χωρίς να μετακινηθεί από τη θέση του, μίλησε με τον 30χρονο, κάνοντάς τον να αλλάξει γνώμη, κάτι που δεν κατάφεραν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν νωρίτερα να μεταπείσουν τον απογοητευμένο άνδρα. Η κάμερα κατέγραφε το περιστατικό.

Μάλιστα, στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο άνδρας με δάκρυα στα μάτια καταγράφεται να φιλάει το χέρι του… σουλτάνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρμόδια υπηρεσία, που θα προσφέρει στον 30χρονο ψυχολογική στήριξη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR