​Η 14χρονη Ριμ Σαχουίλ που είχε βάλει τα κλάματα όταν η Μέρκελ της είπε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο ότι μπορεί να απελαθεί απέκτησε άδεια παραμονής μέχρι τον Οκτώβριο του 2017!

Τότε η Μέρκελ χάιδεψε την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

Ένα βιντεοκλίπ από το στιγμιότυπο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιούργησε το hashtag #merkelstreichelt (μέρκελ χάδια).

Σύμφωνα με την Bild, στη Σαχουίλ δόθηκε σήμερα άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μεί��ει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας πως η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Η συνομιλία αυτή μεταξύ της μικρούλας Ριμ και της Μέρκελ επισκίασε την εικόνα της καγκελαρίου φέτος, η οποία ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.