​Μία οικογένεια δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι που ήθελε στην Disneyland των ΗΠΑ, εξαιτίας του κλίματος που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τους τζιχαντιστές.

Στα 11 μέλη της οικογένειας από τη Βρετανία δεν επετράπη η επιβίβαση σε πτήση από το Λονδίνο προς το Γκάτγουικ, καθώς οι αμερικανικές αρχές φοβήθηκαν ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το γιατί η χώρα δεν επέτρεψε στην οικογένεια να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, παρότι είχαν εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα πριν από την πτήση της 15ης Δεκεμβρίου.

Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, καθώς- όπως αναφέρει ο Guardian- κάποιοι προειδοποιούν ότι σε όλο και περισσότερους Βρετανούς Μουσουλμάνους δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς να τους δοθεί κάποια εξήγηση.

Συνεργάτ��ς του Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκαν ότι θα εξετάσουν το θέμα, που προκύπτει μετά από τις προειδοποιήσεις ηγετικής ομάδας στις ΗΠΑ που ανέφερε ότι οι Μουσουλμάνοι υπόκεινται σε «πρωτοφανή και δραματική αύξηση βίαιων και εχθρικών συμβάντων».

Το φαινόμενο αποδίδεται στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Η περίπτωση της οικογένειας από το Λονδίνο, που αναγκάστηκε να επιστρέψει από το αεροδρόμιο στο σπίτι της, αποκαλύφθηκε από τη Βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίζι με επιστολή της.

Η οικογένεια σκόπευε να επισκεφθεί συγγενείς στη νότια Καλιφόρνια και να πάει στην Disneyland, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν τους επέτρεψαν να αναχωρήσουν από το Λονδίνο.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία τους δήλωσε ότι δεν θα αποζημιωθούν για τα 13.340 δολάρια που κόστισαν τα εισιτήριά τους, ενώ τους ανάγκασαν να επιστρέψουν ότι είχαν αγοράσει από τα καταστήματα duty-free, πριν τους συνοδέψουν εκτός αεροδρομίου!

«Ποτέ δεν έχω ντραπεί περισσότερο στη ζωή μου. Δουλεύω εδώ, έχω μία επιχείρηση εδώ. Αλλά είμαστ�� αποξενωμένοι», δήλωσε ένα μέλος της οικογένειας.