​Στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης μπαίνουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του 2014 της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της, Ζαν-Μαρί, όπως ανακοίνωσε η γαλλική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ��λέγχους και την παραπομπή υπόπτων.

«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες» για το κατά πόσο οι δηλώσεις των δύο ευρωβουλευτών ήταν ακριβείς και ειλικρινείς δεδομένου ότι είχαν υποτιμηθεί ορισμένα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν από κοινού στον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και τη νυν ηγέτιδα του κόμματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ, τριετή φυλάκιση και δεκα��τή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παραβατών.

Σύμφωνα με την Ανώτατη Αρχή, υπάρχουν επίσης ερωτηματικά για το κατά πόσο ο Ζαν-Μαρί Λεπέν συμπεριέλαβε στη δήλωσή του ορισμένα κινητά περιουσιακά στοιχεία του. Του καταλογίζεται κυρίως ότι παρέλειψε να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία αλλά και ράβδους χρυσού για τις οποίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, από τον περασμένο Ιούνιο, από την υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομίας (Tracfin).

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για δικαστική διερεύνηση της δήλωσής της.

Η Ανώτατη Αρχή ενδιαφέρεται για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν η Μαρίν και ο Ζαν-Μαρί Λεπέν με την ιδιότητά τους ως ευρωβουλευτές. Εφαρμόζοντας το άρθρο 40 του ποινικού κώδικα, «έκρινε απαραίτητο να αναφέρει τα γεγονότα στον Οικονομικό Εισαγγελέα και να του διαβιβάσει το σύνολο των δύο φακέλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία ο Ζαν Μαρί Λεπέν