​Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο μεγάλη γιορτή αγάπης της ανθρωπότητας, με τους περισσότερους να περνούν αυτές τις μέρες με τις οικογένειες τους ανταλλάσσοντας δώρα.

Έχετε αναρωτηθεί πότε τι συμβαίνει μ,ε τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα γιορτάσουν όπως πρέπει;

Ένα κοινωνικό πείραμα που ονομάζεται #GiveAGiftUp έλαβε χώρα και δίνει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, το πιο ιδιαίτερο με αυτό το πείραμα είναι ότι συμμετείχαν παιδάκια από φτωχές οικογένειες.

Ειδικότερα, πρόκειται για παιδιά που φοιτούν στο Atlanta Boys & Girls Club- κέντρο απασχόλησης μετά το σχολείο- από τα οποία τα περισσότερα δεν έχουν καν τα χρήματα να στολίσουν δέντρο.

Ρώτησαν τους ανήλικους μαθητές τι θα ήθελαν ως δώρο Χριστουγέννων… Εκείνοι έπρεπε να απαντήσουν ό,τι ήθελε η ψυχή τους. Οι περισσότεροι ζήτησαν παιχνίδια, κούκλες και αυτοκινητάκια.

Στην συνέχεια τους ρώτησαν τι δώρα θα έκαναν στη μητέρα τους, ανεξαρτήτου κόστους. Τα περισσότερα παιδιά είπαν κοσμήματα ή ρούχα.

Αργότερα, κάλεσαν πάλι τα ίδια παιδιά και τους πρόσφεραν τόσο το δώρο που είχαν ζητήσει για τα ίδια όσο και το δώρο που θα ήθελε η μητέρα τους. Ωστόσο, τους είπαν ότι θα πρέπει να επιλέξουν μόν�� το ένα από τα δύο.

«Τα παιχνίδια δεν έχουν σημασία. Η οικογένεια έχει. Ανάμεσα στα παιχνίδια και την οικογένεια, επιλέγω την οικογένεια» λέει ένα από αυτά τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά επέλεξαν να κάνουν ευτυχισμένες τις μαμάδες τους, επιλέγοντας τα δικά τους δώρα.