​Βόμβα χωρίς…εκρηκτικό μηχανισμό ήταν τελικά το «επικίνδυνο» αντικείμενο που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Air France Μαυρίκιος-Παρίσι.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ, το αντικείμενο ήταν ένα σύνολο από χαρτόνια και κάποιο είδος χρονομετρητή και έκανε λόγο για «κακόβουλη πράξη ή για κάτι που έμοιαζε με κακόγουστο αστείο».

Υπενθυμίζεται ότι ο εντοπισμός του ύποπτου αντικειμένου στις τουαλέτες του αεροσκάφους προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του Boeing 777 με 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος στην Μομπάσα της Κένυας την νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα το αεροπλάνο εκκενώθηκε και έσπευσαν πυροτεχνουρ��οί για την εξέταση του δέματος.

Την ίδια ώρα, ζευγάρι επιβατών της πτήσης της Air France Μαυρίκιος-Παρίσι κρατείται, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στο πλαίσιο της έρευνας για την ψεύτικη βόμβα.

Η Εισαγγελία του Μπομπινί ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση ένας άνδρας και μία γυναίκα μετά την μήνυση κατ' αγνώστων που κατατέθηκε από την Air France για το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βρέθηκε βόμβα στις τουαλέτες του αεροσκάφους της Air France» λένε οι Κενυάτες

ΤΡΟΜΟΣ στον αέρα! Αεροσκάφος της Air France έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω ύποπτου πακέτου