​"Η Ρωσία θα βελτιώσει τα πυρηνικά όπλα της ως …ισχυρό επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις αλλά μόνο ως όπλο αποτρεπτικού χαρακτήρα" δήλωσε ο Πούτιν.

“Η πυρηνική τριάδα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας για την πυρηνική ασφάλεια" δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σε ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται “Τάξη Πραγμάτωv”.

Ο Πούτιν ελπίζει ότι ποτέ δεν θα γίνει πυρηνικός παγκόσμιος πόλεμος. “Στο σημερινό διεθνές πλαίσιο θα ήταν μια παγκόσμια καταστροφή και ελπίζω ότι ο κόσμος δε θα πέσει σε κάποιον τρελό που θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά” είπε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο τα τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελούν μια σοβαρή απειλή για τη Ρωσία λόγω της εγγύτητας της.

Νταβούτογλου: Ας αφήσει ο Πούτιν τη σοβιετική προπαγάνδα - Δεν τον παίρνουμε σοβαρά

“Με κάθε δήλωση που κάνει ο κόσμος γελάει σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τα πάρουμε σοβαρά" δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. "Πιθανόν να πρόκειται για κατάλοιπο από τις παλιές του ημέρες στην KGB. Αλλά η ΚGB αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν. Η εποχή της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας έχει περάσει προ πολλού", σημείωσε.

"Οι δηλώσεις αυτές δεν ταιριάζουν με τη φύση του μοντέρνου κόσμου ή με τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Οπότε αντί να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο απλά χαμογελάω. Το να λάβω σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του θα ήταν προσβολή", πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

"Έχω ξαναπεί ότι οι ισχυρισμοί του είναι ψέματα της Πράβντα και παράγωγο της σοβιετικού τύπου προπαγάνδας. Όταν βλέπω τον Πούτιν δεν βλέπω τη Ρωσία σαν μια χώρα που έχει ξεπεράσει τον Ψυχρό Πόλεμο και έχει μετατραπεί σε μια ώριμη δημοκρατία. Βλέπω μια παλαιοσοβιετική λογική που μιλά εκ μέρους του "politburo" συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

"Τίποτα δεν είναι παντοτινό" είχε σχολιάσει χτες για την τουρκική ηγεσία, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθαρίζοντας ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγε��ία.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν "περισσότερα στρατιωτικά μέσα εφόσον χρειαστεί".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρυχάται πάλι ο Πούτιν! Απειλή πολέμου όσο ο Ερντογάν παραμένει στην εξουσία