Καμία διάθεση να ρίξει τους τόνους στις ψυχροπολεμικές σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας δεν έχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Το αντίθετο, ο Ρώσος πρόεδρος γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός, μιλώντας ακόμη και για απειλή πολέμου και ξεκαθαρίζοντας ότι όσο ο Ερντογάν θα είναι στην εξουσία δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα βελτιωθούν όσο ο Ερντογάν είναι επικεφαλής της Τουρκίας και πρόσθεσε με νόημα πως «τίποτα δεν είναι παντοτινό».

Ο ίδιος, επεσήμανε πως η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτι��ά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες. Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί» κατέληξε ο Πούτιν.